uitnodiging backstage 2019

Amsterdam Light Festival

wat

De 21e editie van Backstage in het hart van onze bruisende hoofdstad, inclusief rondvaart langs de kunstobjecten van het Amsterdam Light Festival.


wanneer

Datum: 13 december

Inloop: 16:00 uur

Starttijd: 16:30 uur

Eindtijd: 20:30 uur


waar

Museum 't Kromhout

Kruihuisstraat 25

1018 WJ Amsterdam


Amsterdam light festival - 'Disrupt'

Wij nodigen u dit jaar uit voor Backstage op een bijzondere locatie, namelijk in het hart van onze bruisende hoofdstad! Vanaf 16:00 uur bent u welkom in Museum ’t Kromhout, waar we om 16:30 uur zullen starten met het programma. Samen blikken we terug op het afgelopen jaar en kijken we uit naar 2020: ons jubileumjaar! Om ongeveer 18:00 uur zal er een hapje en drankje geserveerd worden, zodat we met een gevulde maag aan ons avondprogramma kunnen beginnen!


Om 19:00 uur stappen wij aan boord van een rondvaartboot, waarmee wij door de grachten van Amsterdam zullen varen. Deze boottocht is extra bijzonder, omdat we tijdens deze route het Amsterdamse lichtfestival kunnen bewonderen! Het Amsterdam Light Festival is inmiddels een begrip in onze hoofdstad. Voor de achtste keer op rij hebben kunstenaars alles uit de kast getrokken om de meest bijzondere kunstobjecten te ontwikkelen. Het thema van dit jaar is ‘ontregeling’ en vormt de rode draad van de tentoonstelling dit jaar. 20 Kunstenaars hebben, ieder op hun eigen manier, geprobeerd ontregelingen te verbeelden, erop te reflecteren en ze te bekritiseren. Een plotselinge ontregeling komt vaak ongelegen en proberen we te vermijden, maar ontregeling kan ook een positieve en soms essentiële aanzet geven tot verandering. Het zet mensen aan tot actie en maakt onbekende mogelijkheden zichtbaar. Niet alleen een rode draad van het Amsterdamse lichtfestival, maar ook voor een organisatie als Stichting Opkikker.

aanmelden

We zouden het erg leuk vinden om u te mogen ontvangen op deze editie van Backstage. Aanmelden kan tot en met 2 december door onderstaand formulier in te vullen. Hopelijk zien we elkaar 13 december!