Flash 12 oktober 2018


Wat een weekend!

Wat een feest was afgelopen weekend, niet één maar twee evenementen vonden tegelijkertijd plaats!

Wij kijken terug op een fanatisch weekend, en willen alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet!

Opkikkerdag 6 oktober

Zo was er zaterdag weer een Opkikkerdag. Dit keer hebben maar liefst 54 gezinnen een fantastische dag gehad! De gezinnen werden letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet, want wat was het heerlijk weer. Naast de gebruikelijke activiteiten hadden we ook een extra speciale activiteit, de politie was namelijk ook aanwezig met echte politie honden. Hier konden de gezinnen genieten van een demonstratie over hoe de honden hun werk doen. Daarnaast konden ze als ze wilden ook zelf in het beschermingspak kruipen om het werk van deze honden te ervaren.De gezinnen stonden met open mond te kijken!

Geef en neem het ervan weekend

Daarnaast vond het geef en neem het ervan weekend afgelopen weekend plaats! Er was voor hun een leuk programma in elkaar gezet, zo was er onder andere een openingsfeest, een bingo en een veiling. Ook dit jaar hadden we net zoals de afgelopen jaren op de zondag de badeendjes race, extra bijzonder was dat dit jaar ambassadeur Raymen achter de badeendjes aanzwom waar hij maar liefst 300 euro voor ophaalde tijdens de veilig. Tijdens de Opkikkerdag konden de geef en neem het ervan gezinnen door middel van een stempelkaart ook verschillende activiteiten bijwonen, zo konden ze meedoen aan een voetbalclinic, brandjes blussen met de brandweer en meerijden in de limousine. Wat een feest! Bij het uitzwaaifeest op zondag werd de opbrengst bekend gemaakt, met €44.680,- was het zeer zeker een geslaagd weekend!

Samenwerking met Stichting artsen voor kinderen

Deze week hebben wij ons kersverse partnerschap met Stichting Artsen voor kinderen ondertekend!

Stichting artsen voor kinderen werkt aan een betere kwaliteit van leven voor kinderen en jongeren met een chronische ziekte of beperking. Dit doen zij met met praktische, innovatieve projecten die zijn afgestemd op de wensen en behoeften van de kinderen en zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Voorbeelden van projecten zijn Fitkids, een speciaal fitness- en oefenprogramma voor kinderen van zes tot achttien jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening, en de Cyberpoli, een online platform waar jongeren informatie kunnen vinden, elkaar kunnen ontmoeten en vragen kunnen stellen aan een panel van medisch behandelaars en ervaringsdeskundigen.


Op naar een waardevolle samenwerking rondom onze aanmeldingen en het genereren van meer bekendheid voor beide stichtingen!

Koffie Morning

De maand oktober staat in het teken van de Koffie Morning. Ruim 2.000 gezinnen bakken deze maand mee voor stichting opkikker. Wij als stichting Opkikker organiseren zelf natuurlijk ook een Koffie Morning. Daarom willen we jullie uitnodigen om op dinsdag 16 oktober van 10:30 tot circa 12:00 uur langs te komen voor koffie, thee en wat lekkers. De Koffie Morning wordt gehouden op ons kantoor op de Versterkerstraat 3C in Almere. Ben je er bij? Schrijf je dan snel in via deze link. Kan je er helaas niet bij zijn? Niet getreurd, je kan ook zelf een Koffie Morning organiseren! Vraag via deze link: https://koffiemorning.nl/ een koffie Moring pakket aan

Op maandag 26 november vind de jaarlijkse traditionele bowlingsavond van Wens op Wielen weer plaats op Center Parcs De Eemhof! Deze avond krijg je de kans om de prachtige wisselbeker te winnen en over te nemen van de winnaars van vorig jaar: afdeling PR/FW. Deelnemen kan voor €25,- per persoon of €150,- per baan incl. consumptie, bitterballen en veel gezelligheid. Met de opbrengst zullen de inmiddels 3(!) auto’s worden onderhouden zodat deze kunnen worden gebruikt tijdens Opkikkerdagen, Droomdagen, voor stichting heartbeat en voor individuele ritten voor kinderen die langdurig ziek zijn en een beroep op deze stichting doen.

Wil je er maandag 26 november vanaf 19.30 bij de Action Factory in de Eemhof bij zijn? Schrijf je dan snel in bij Ruud Sliphorst via info@opkikker.nl. Betalen kan contant op de avond zelf.

Stichting wens op wielen: de rit is eindig, de herinnering voor het leven.

Acties

datumwie

Harry Jonk

waar

Sportcentrum Maak Me Fit

wat

Cheque

Plaats

Tuitjenhorn

Helpen bij een actie?

Sponsorloop OBs de Brussel

In Blokker is er door de leerlingen van OBS de Bussel op 28 september heel hard gerend om zoveel mogelijk rondjes te rennen tijdens de sponsorloop. De leerlingen deden dit, omdat ze doormiddel van een sponsorloop zoveel mogelijk geld probeerde op te halen voor Stichting Opkikker. De leerlingen zouden graag tijdens de inloopavond, die op 18 oktober plaats vindt, een cheque overhandigen aan een vrijwilliger van Stichting Opkikker. Mocht dit je leuk lijken stuur dan een mail naar lottedrieman@opkikker.nl . De cheque zal overhandigt worden tussen 18:00 en 19:30 uur.

TNT post

De medewerkers van TNT Duiven hebben het afgelopen jaar heel wat koffie gedronken. Dit deden ze niet alleen om dat ze het lekker vonden maar ook omdat ze met elk kopje € 0,05 doneerde aan het goede doel. Op 30 oktober verdelen ze dit geld onder 4 goede doelen. Stichting Opkikker is er hier een van! Lijkt het jou leuk om een korte presentatie van ongeveer 10 minuten te geven over Stichting Opkikker en daarna de cheque in ontvangst te nemen, mail dan naar lottedrieman@opkikker.nl. De presentatie en cheque overhandiging zullen plaats vinden tussen 14:30 en 17:00 uur.