Flash 16 november 2018


De Playmobil wereld van Storm

Met zijn eigen schip vaart kapitein Storm de zee over, samen met drie bemanningsleden. Soepel beweegt hij zich tussen de kanonschoten door. Dat is het grote voordeel als je niet zo’n grote boot hebt! Als kapitein van de aanval weet hij precies hoe hij zijn vijanden neer kan halen. Dreigt er groot gevaar aan te komen? Dan wordt hij ondersteund door het grote schip, die eigenlijk altijd wel in de buurt vaart. Het lijkt wel of Storm zich in een film bevindt, maar dat is niet zo: Storm bouwt deze werelden helemaal zelf, met Playmobil!


“Toen ik vier jaar was, kreeg ik mijn eerste Playmobil poppetjes van Sinterklaas”, vertelt Storm. Toen vond hij het al leuk om ermee te spelen. Maar pas toen hij van zijn opa een Playmobil kasteel gekregen had, werd hij écht enthousiast: “Ik begon mijn Playmobil speelgoed met elkaar te combineren en besefte dat ik hier van alles mee kan doen! Vanaf mijn zesde ging eigenlijk al mijn zakgeld naar nieuwe Playmobil onderdelen!”


“Vanaf mijn zesde ging eigenlijk al mijn zakgeld naar nieuwe Playmobil onderdelen!”


Inmiddels is zijn Playmobil verzameling enorm groot en maakt hij hele werelden na. “Beneden heb ik een vakantiepark gebouwd. Een bergklimkamp, camping én een park met huisjes. Alles in één, zodat het niet gaat vervelen.”. Maar het állerliefst speelt hij met zijn piratenwereld, welke boven staat uitgestald. Vol enthousiasme vertelt hier hierover: “Ik vind het leuk om een echte slag na te spelen. Bij Playmobil werken de kanonnen echt. Je steekt er een pijltje in, welke je vervolgens kunt afvuren. Ik heb zelfs een keer alle kanonnen zo op elkaar afgesteld, dat alle kanonnen automatisch afgingen! Ik schoot handmatig met het eerste kanon, waarvan de pijl precies op de knop van de volgende terecht kwam, waardoor ook deze afgevuurd werd. En zo ging dat door!”


Zelf speelt Storm altijd een rol in zijn verhalen. Hiervoor heeft hij een persoonlijk poppetje, met verschillende outfits voor al zijn werelden.Qua uiterlijk lijkt het poppetje niet op hem, maar hij probeert wel altijd zijn eigen karakter na te bootsen: “In de piratenwereld ben ik de kapitein van een klein schip en heb ik drie eigen bemanningsleden. Een extra kapitein die de aanvallen verzorgt. Ik had mezelf natuurlijk ook de hoogste kapitein van het grote schip kunnen maken, maar in de echte wereld zou ik dat ook niet zijn.”


“In de piratenwereld ben ik de kapitein van een klein schip en heb ik drie eigen bemanningsleden.”


Om al die verhalen te verzinnen, heb je natuurlijk wel wat creativiteit nodig! Zijn inspiratie haalt hij van het Duitse Youtube kanaal ‘Family Stories’, waar ze allerlei Playmobil verhalen vertellen. Maar ook de beroemde film ‘Pirates of de Caribbean’ zorgt wel voor de nodige ideeën, zoals de namen voor zijn piraten.


Storm is nog lang niet uitgespeeld en blijft dromen: “Ik zou graag de piratenwereld willen uitbreiden, maar heb op dit moment al de hele piratenset. Ik hoop dus dat er in de toekomst nog nieuwe items bijkomen. Zo zou ik bijvoorbeeld graag een gigantisch eiland willen of een nóg groter schip!” Laatst las Storm dat je bij Playmobil ook nieuwe ideeën in kunt sturen. Of hij dat gaat doen? Nou en of! “Zelf wil ik later graag een Piaggio 45km wagen. Hoe tof zou het zijn als ik die ook als Playmobil versie kan kopen?”


“Zelf wil ik later graag een Piaggio 45km wagen. Hoe tof zou het zijn als ik die ook als Playmobil versie kan kopen!”


Storm is zich er bewust van dat niet veel leeftijdsgenoten dezelfde passie hebben voor Playmobil, maar trekt zich er niets van aan: “Mijn vrienden zijn allemaal gameverslaafd. Dat is echt helemaal niets voor mij. Sommigen vinden mijn hobby bijzonder of juist kinderachtig, maar ik vind dat je altijd je eigen passie moet volgen!”


“Ik vind dat je altijd je eigen passie moet volgen!”


Tekst: Kelly Loup

Fotografie: Rowin Ubink

Maandagavond 26 november


Bowlen voor stichting Wens op Wielen

Prijs: €25,- per persoon of €150,- per baan incl. consumptie, bitterballen en veel gezelligheid

Locatie: Action Factory Center Parcs de Eemhof

Tijdstip: vanaf 19:30 uur

Aanmelden: info@opkikker.nl

Statiegeldactie Albert Heijn Spijkenisse

Afgelopen week ging onze vrijwilliger Mandy van Straten langs bij de Albert Heijn in Spijkenisse om de opbrengst van de statiegeldactie in ontvangst te nemen. Klanten konden hun statiegeld bonnetjes inleveren voor Stichting Opkikker. In totaal is er maar liefst € 211,55 opgehaald met deze actie!


Wij willen de Albert Heijn in Spijkenisse en alle klanten die gedoneerd hebben ontzettend bedanken!


Wil de supermarkt bij jou in de buurt ook meewerken? Laat het ons weten via statiegeld@opkikker.nl en wij nemen contact met je op!

Acties

datum


17 november

23 november

24 & 25 november

30 november & 1 december

14 & 15 december

20 december

20 januari


wie

Ruud Sliphorst

Peter de Wijs

Peter de Wijs

Peter de Wijs


Peter de Wijs

Peter de Wijs

Harry Jonk

waar

Ha Ra Nederland

Bassischool de Klimroos

Groenrijk

Jumbo


Jumbo

Basisschool de Klimroos

Maak me Fit!

wat

Presentatie

Gastles

Kraam

Kraam


Kraam

Kraam

Cheque


Plaats

Woudenberg

Roosendaal

Zevenaar

Zevenaar


Zevenaar

Roosendaal

Tuitjenhorn

Helpen bij een actie?

Jumbo heemskerk

Op vrijdag 30 november, zaterdag 1 december, vrijdag 14 december en zaterdag 15 december zal onze vrijwilliger Peter de Wijs met een kraampje bij de Jumbo Heemskerk in Zevnaar staan. Peter zal hier graag assistentie bij hebben door een van onze vrijwilligers. De dagen zullen van 09:00 tot 18:00 uur zijn. Mocht dit je leuk lijken stuur dan een mail naar lottedrieman@opkikker.nl.

rsg enkhuizen

Elk jaar organiseert RSG Enkhuizen de laatste dag voor de kerstvakantie ‘de dag van het goede doel’. Dit jaar hebben ze voor Stichting Opkikker gekozen omdat een ambassadeur van ons na 13 jaar geen pacemaker meer heeft. Dat is natuurlijk een feestje waard. Op ‘de dag van het goede doel’ zal heel de school zijn best doen, door middel van verschillende activiteiten te organiseren, om zoveel mogelijk geld op te halen. Graag zouden de leerlingen aan het einde van de dag een cheque overhandigen aan een van onze vrijwilligers. Mocht jij op 21 december rond 14:00 uur tijd hebben om naar RSG Enkhuizen te gaan stuur dan een mail naar lottedrieman@opkikker.nl.


kds de goede herder

Alle leerlingen van KDS de Goede Herder in Almere zijn de afgelopen tijd druk bezig om allemaal verschillende kunstwerkjes te maken. Deze willen ze namelijk op 18 december verkopen. Ze zullen de helft van de opbrengst doneren aan Stichting Opkikker. Echter weten nog niet alle leerlingen wat Stichting Opkikker nou precies doet en zouden graag willen dat hier iemand over komt vertellen op 10 december. Mocht het je leuk lijken en ben je in de buurt van Almere op 10 december stuur dan een mail naar lottedrieman@opkikker.nl.