Flash 30 november 2018

winnares Koffiemorning taart 2018

De winnares van de Koffie Morning taart van 2018 is Natasja Winkelman. Natasja is een fanatieke bakster met grootse plannen en grijpt iedere gelegenheid aan om de mooiste taarten te creëren onder de naam 'Zoete Smaken'. Ze hoefde er dan ook niet lang over na te denken toen ze de oproep voorbij zag komen over het organiseren van een Koffie Morning. Ze nodigde vrienden en familie uit en ging aan de bak! Dit resulteerde in een verbluffende, strakke Opkikker taart, welke door Rutger van den Broek is verkozen tot Koffie Morning taart 2018!


Hiermee heeft ze een publicatie in het magazine Mjam Taart gewonnen én een Villeroy en Boch koffieservies. Natasja, gefeliciteerd!

"Hallo, ik ben Natasja. Ik ben onwijs fanatiek in de keuken en sta zelfs op het punt om van bakken mijn beroep te maken. Het liefst grijp ik iedere gelegenheid aan om de keuken in te stappen en de mooiste creaties te maken! Het mooiste vind ik dan ook het moment dat de hele tafel vol staat met baksels die ik zelf gemaakt heb! Toen ik op Facebook de oproep voorbij zag komen voor de Koffie Morning, dacht ik meteen: hier ga ik voor aan de slag! Hoe mooi is het om mijn passie te kunnen combineren met het steunen van een goed doel. Ik realiseer mij goed hoeveel geluk ik heb met de goede gezondheid van mijn gezin en hoopte hiermee gezinnen met een ziek kind een steuntje in de rug te kunnen bieden. Op een warme na zomerdag nodigde ik mijn familie, vrienden, buren en nog wat ouders van het kinderdagverblijf uit. Het was echt een super gezellige dag, met ook nog eens een mooie opbrengst voor Stichting Opkikker! Toen ik afgelopen week werd gebeld dat mijn taart is uitgeroepen tot Koffie Morning taart van 2018, was dat voor mij een mooie spreekwoordelijke kers op de taart."

Ambassadeurspakketten klaarmaken

Zoals jullie weten, hebben wij de laatste weken veel contact gehad met de Opkikkergezinnen en hen gevraagd of zij ambassadeur willen worden van de stichting. En dit was niet voor niets! Stichting Opkikker telt op dit moment 446 nieuwe ambassadeurs! Om hen te verwelkomen, hebben we een leuk ambassadeurspakketje samengesteld. Afgelopen week zijn we met zijn allen dan ook druk bezig geweest om doosjes te vouwen en te voorzien van inhoud, zoals visitekaartjes, folders, KIK. magazine en brieven. Volgende week zullen deze bezorgd worden bij deze nieuwe ambassadeurs en kunnen zij aan de slag!

Grote club actie


Afgelopen periode zijn wij als stichting druk bezig geweest met de organisatie van diverse acties. Zo ook met de Grote Clubactie. Met name onze ambassadeurs zijn druk bezig geweest om zoveel mogelijk loten te verkopen aan vrienden en familie! Ze hebben goed hun best gedaan, want de afgelopen weken kregen wij honderden ingevulde boekjes terug! Deze hebben wij op het secretariaat, één voor één, ingevoerd in het systeem van de Grote Clubactie. Echt een fantastisch resultaat, waar wij alle loten(ver)kopers dankbaar voor zijn! Nu alleen nog hopen dat één van deze Opkikkerloten flink in de prijzen gaat vallen!

Acties

datum

30 november & 1 december

14 & 15 december

20 december

21 december

20 januari


wie

Peter de Wijs


Peter de Wijs

Peter de Wijs

Ruud Sliphorst

Harry Jonk

waar

Jumbo


Jumbo

Basisschool de Klimroos

RSG Enkhuizen

Maak me Fit!

wat


Kraam


Kraam

Kraam

Cheque

Cheque


Plaats

Zevenaar


Zevenaar

Roosendaal

Enkhuizen

Tuitjenhorn

Helpen bij een actie?

Jumbo heemskerk

Op vrijdag 30 november, zaterdag 1 december, vrijdag 14 december en zaterdag 15 december zal onze vrijwilliger Peter de Wijs met een kraampje bij de Jumbo Heemskerk in Zevnaar staan. Peter zal hier graag assistentie bij hebben door een van onze vrijwilligers. De dagen zullen van 09:00 tot 18:00 uur zijn. Mocht dit je leuk lijken stuur dan een mail naar lottedrieman@opkikker.nl.

kds de goede herder

Alle leerlingen van KDS de Goede Herder in Almere zijn de afgelopen tijd druk bezig om allemaal verschillende kunstwerkjes te maken. Deze willen ze namelijk op 18 december verkopen. Ze zullen de helft van de opbrengst doneren aan Stichting Opkikker. Echter weten nog niet alle leerlingen wat Stichting Opkikker nou precies doet en zouden graag willen dat hier iemand over komt vertellen op 10 december. Mocht het je leuk lijken en ben je in de buurt van Almere op 10 december stuur dan een mail naar lottedrieman@opkikker.nl.

Woningstichting SWZ in Zwolle

Woningstichting SWZ in Zwolle heeft een Goede Doelen Pot (GDP) die in 2004 is opgericht door het personeel. Medewerkers van SWZ doen maandelijks een donatie aan de GDP. Eén maal per jaar worden vanuit de leden van de GDP goede doelen aangereikt waarna 1 of meerdere goede doelen uitgekozen worden die een donatie ontvangen. De GDP kan dit jaar twee goede doelen blij maken. Eén van deze twee goede doelen is stichting Opkikker. Vanuit de GDP kunnen zij stichting Opkikker een bedrag van € 1.000,- schenken. Tijdens de kerstbijeenkomst op 18 december vindt een symbolische overdracht plaats d.m.v. het uitreiken van een symbolische cheque. Mocht het je leuk lijken om de cheque in ontvangst te nemen en kan je op 18 december om 16:30 uur in Zwolle zijn, stuur dan een mailtje naar lottedrieman@opkikker.nl.