Flash 16 augustus 2018

“Ik ben mega trots op mijn lintje, op school vinden de oudere kinderen mij nu stoer”

Ambassadeur Finn (7)

FINN (7), beleefde in 2016 een Opkikkerdag vanwege zijn gehandicapte broer Luc. Op 13 november 2017 ontving hij een jeugdlintje voor zijn inzet als mantelzorger voor zijn broer Luc én zijn ambassadeurschap voor Stichting Opkikker. Finn en Luc hebben ook een zusje, Sophie.

Op 5 november 2016 kreeg de familie van Finn hun welverdiende Opkikkerdag. De reden voor deze dag is de handicap van Luc, de broer van Finn. Luc is ernstig gehandicapt en heeft epilepsie door een gebrek aan zuurstof bij de geboorte. Hij kan lachen als hij het naar zijn zin heeft en kreunen als hij iets niet fijn vindt. Vanwege de zorg die bij zijn handicap komt kijken, draait alles binnen het gezin om Luc. Als Luc ’s ochtends uit bed wordt gehaald, bepaalt zijn gezondheidssituatie de toon van de dag.


Luc is zelf niet in staat om actie te ondernemen als ambassadeur, daarom neemt Finn die taak op zich. Dit doet hij met veel plezier en trots! Op school is Finn langs de klassen gegaan om te vertellen over de stichting en daarna heeft zijn school zelfs besloten om Stichting Opkikker te steunen als goede doel van het jaar. Daarnaast heeft hij al drie super grote dozen met mobieltjes en cartridges verzameld!

Finn is super zorgzaam als het op zijn grote broer aankomt en is dan ook een van zijn mantelzorgers. Finn helpt zoveel mogelijk met de zorg, deelt veel knuffels uit en logeert elke vrijdag bij Luc op de slaapkamer.

“Ik kan bij vriendjes slapen wanneer ik dat wil, maar voor Luc geldt dit niet. Daarom verhuis ik elke vrijdagavond mijn dekbed, kussen en knuffels voor het weekend naar Luc. Ik zie aan zijn glimlach dat hij dit leuk vindt!”

Op maandag 13 november werd Finn met een smoes naar het gemeentehuis gelokt. Toen Finn binnenkwam werd hij verrast door familie en vrienden. Hij wist niet wat hem overkwam en was heel blij verrast. De burgemeester en kinderburgemeester overhandigden hem zijn welverdiende jeugdlintje. Finn is mega trots op zijn jeugdlintje en vindt het gaaf dat de oudere kinderen op zijn school hem nu stoer vinden.


’s Avonds was er een groot feest georganiseerd thuis. Iets dat vanwege de epilepsie van zijn broer eigenlijk nooit kan. Het was zijn dag, dat neemt niemand hem meer af!


Openstaande vacatures

Per september zoeken wij weer stagiaires.

Voor de aankomende periode zijn wij nog volop op zoek naar stagiair(e)s die ons team willen komen versterken. Stagelopen bij Stichting Opkikker betekent een heel veelzijdige stageperiode, waarbij je met allerlei aspecten te maken krijgt! Zo kun je als stagiair(e) ons communicatieteam komen versterken en helpen bij de realisatie van ons magazine, mag je aan de slag met onze sociale media én help je ons dag in dag uit om de stichting bekender te maken. Wil je liever helpen om de evenementen neer te zetten? Ook bij ons team evenementen zijn er nog diverse stageplekken beschikbaar! Zou jij dit leuk vinden of weet jij nog iemand? We komen graag met hem of haar in contact!

Geef en neem het ervan weekend

Een heerlijk weekend weg met familie of vrienden én stichting opkikker steunen!

Een weekendje weg met familie of vrienden en tegelijkertijd Stichting Opkikker steunen! Dit kan tijdens het Geef en Neem het ervan weekend 5 t/m 8 oktober. Naast de vele faciliteiten van Center Parcs, bieden wij dit weekend ook nog eens talloze Opkikker activiteiten aan! Lijkt dit je wat? Boek dan snel een van de laatste huisjes!

Acties

datum

28-aug

29-aug

Augustus/September9-sep

September

11-nov

wie

Brigitte Persijn

Henk van Buren

Henk van Buren

Ruud Sliphorst

Lars Loois

Harry Jonk

waar

Kinderopvang Super

SN Voetbaldagen

CBS Beatrix

Tim Bakker

Basisschool ‘t Getij

Sportcentrum Maak Me Fit

wat

Cheque

Cheque

Voorlichting

Cheque

Cheque

Cheque

wat

Veenendaal

Hurdegaryp

Rotterdam

Grootebroek

Kloosterzande

Tuitjenhorn

Helpen bij een actie?

Benefietlunch 2 september

Om zo veel mogelijk geld op te halen voor hun deelname aan de dam tot damloop organiseren Evelien, Erwin en Tonny een benefietlunch op 2 september. Ze zouden het leuk vinden als een vrijwilliger de cheque in ontvangst komt nemen en een kleine voorlichting komt geven. De benefietlunch zal plaatsvinden in het Koetshuis de Burcht in Leiden. Mocht dit je leuk lijken, stuur dan een mail naar lottedrieman@opkikker.nl