Flash 9 augustus 2018

"Toen we aankwamen, hebben we 217 telefoons ingeleverd. Yörn was zo trots als een pauw!"

Jayla en Yörn - trotse ambassadeurs van Stichting Opkikker

KIK. magazine | mei 2018


Onze Ambassadeursdag

Op 21 en 22 april was het weer zover: de Ambassadeursdagen. De Ambassadeursdagen is een jaarlijks terugkerend evenement, welke door Stichting Opkikker wordt georganiseerd voor een bijzondere groep mensen: de ambassadeurs. Deze gezinnen, die in de meeste gevallen zelf nog te maken hebben met ziekte, zetten zich in voor ándere gezinnen met een ziek kind. Hoe bijzonder is dat?! Reden genoeg dus om deze gezinnen ieder jaar in het zonnetje te zetten tijdens de Ambassadeursdagen! Dit jaar vond plaats in het Nederlands Openluchtmuseum. Ambassadeur Yörn was er ook bij, samen met zijn zus Jayla en zijn ouders Alisja en Anurish.

Zo trots als een pauw
21 april zullen wij niet snel vergeten: onze allereerste Ambassadeursdag. Toen we aankwamen, hebben we 217 telefoons ingeleverd. Yörn was zo trots als een pauw. Helemaal toen hij een applaus kreeg bij de overhandiging; hij groeide helemaal!


Onze Opkikkertoppers!
Bij binnenkomst werden we op de rode loper ontvangen door een grote groep mensen. Van clowns tot brandweermannen! We keken in het rond of we Kelly en Daphne zagen, de toppers die vorig jaar onze Opkikkerdag hadden geregeld. En ja hoor, al vrij snel zagen we ze. Wat leuk om ze weer even te zien en bij te kletsen.


De Opkikkerspeldjes Aan het begin van het park vonden wij het actieplein. Hier mocht Yörn zijn welverdiende speldjes ophalen. Hij kreeg er wel drie! Eén omdat hij lootjes heeft verkocht voor de Grote Clubactie, één voor de telefoons die hij heeft ingezameld en één omdat hij iedereen vertelt over hoe leuk Stichting Opkikker is. We hebben ons meteen opgegeven om dit jaar weer lootjes te verkopen! We kregen lekker iets te drinken met een koek en snoepje erbij. Wat een feest! En wie zagen we daar? De Opkikker! Meteen even op de foto!

Onze tour door het Openluchtmuseum
Daarna begon de tour door het Nederlands Openluchtmuseum. We hebben in mooie oldtimers zitten, oude boerderijen bezocht en oude voertuigen bekeken. Daarna stapten we in de tram, op naar het volgende dorp! Daar hebben we lekker gegamed, oudhollandse spelletjes gedaan en hebben we lekker geluncht. We liepen weer verder en bekeken alles wat we onderweg tegenkwamen. We zagen de ‘gekke’ fietsen van vroeger. Wat was het moeilijk om daarop te fietsen zeg! En we hebben ook nog ouderwets de was gedaan. Wat vond Yörn dat gek; hoe is het mogelijk dat er toen nog geen wasmachines waren?


Een bijzonder moment: de ceremonie
Aan het begin van de dag ontvingen we een gouden envelop. Hierin zat een uitnodiging voor een speciale ceremonie. We hadden geen idee wat ons te wachten stond. We namen plaats in een zaal. Samen met nog vele andere ambassadeurs waren we in spanning aan het wachten wat er zou komen!

En wat bleek? Al deze toppers kregen een onderscheiding, oftewel ‘diploma’ aldus Yörn, en een mooie medaille! Super leuk om al die trotse gezichtjes te zien!


Knallend eindfeest
Als afsluiter was er nog een knalfeest op het plein. We hebben gedanst, de polonaise gelopen en keihard gezongen. Want wie kent de Gebroeders Ko nou niet? Daarna waren Yörn en Jayla allebei total loss en gingen we lekker naar huis toe.


We hebben genoten van deze mooie dag, met geweldig weer en een perfecte organisatie! Wij kunnen niet wachten tot volgend jaar.


Liefs Anurish, Alisja, Jayla & Yörn


Festival der zoete verleidingen

Drie dagen lang smullen!

Vanaf het eerste moment dat we vrijdag over het festivalterrein liepen, waren we al aan het watertanden.Taarten, cakes, quiches, handgemaakte jam, verse ingrediënten en de lekkerste drankjes, het kon niet op! Om nog niet te spreken over alle leuke (streek)producten die hier verkocht werden. Het festival was dan misschien in het oosten van het land, maar dat hield de mensen niet tegen: duizenden bezoekers vanuit het hele land kwamen naar het dorpje Sleen voor dit gezellige festival. En natuurlijk was het ook een leuke trekpleister voor toeristen die hier in de buurt op vakantie waren. Wij stonden hier met de Koffie Morning. Bezoekers aten bij ons een heerijke plak cake (gesponsord door Bakmuts Enzo) in ruil voor een donatie, kochten een taartpunt van de taartenbakwedstrijd, dronken een glas fruitwater en kochten een Opkikkerknuffel. Dit alles bij elkaar heeft het prachtige bedrag van € 730,- opgeleverd! En natuurlijk vertelden wij de bezoekers meer over Stichting Opkikker en de Koffie Morning! Even verderop stond onze Ambassadeur Rutger Bakt met zijn nieuwe kookboek: de Bakbijbel. Ook hij kon het niet laten de Koffie Morning te promoten!


Bedankt Monara, Joke, Gerda, Sandra, Eric, Thea en Sietske!

Geef en neem het ervan weekend

Een heerlijk weekend weg met familie of vrienden én stichting opkikker steunen!

Een weekendje weg met familie of vrienden en tegelijkertijd Stichting Opkikker steunen! Dit kan tijdens het Geef en Neem het ervan weekend 5 t/m 8 oktober. Naast de vele faciliteiten van Center Parcs, bieden wij dit weekend ook nog eens talloze Opkikker activiteiten aan! Lijkt dit je wat? Boek dan snel een van de laatste huisjes!

Acties

datum

28-aug

29-aug

Augustus/September9-sep

September

11-nov

wie

Brigitte Persijn

Henk van Buren

Henk van Buren

Ruud Sliphorst

Lars Loois

Harry Jonk

waar

Kinderopvang Super

SN Voetbaldagen

CBS Beatrix

Tim Bakker

Basisschool ‘t Getij

Sportcentrum Maak Me Fit

wat

Cheque

Cheque

Voorlichting

Cheque

Cheque

Cheque

wat

Veenendaal

Hurdegaryp

Rotterdam

Grootebroek

Kloosterzande

Tuitjenhorn

Helpen bij een actie?

Benefietlunch 2 september

Om zo veel mogelijk geld op te halen voor hun deelname aan de dam tot damloop organiseren Evelien, Erwin en Tonny een benefietlunch op 2 september. Ze zouden het leuk vinden als een vrijwilliger de cheque in ontvangst komt nemen en een kleine voorlichting komt geven. De benefietlunch zal plaatsvinden in het Koetshuis de Burcht in Leiden. Mocht dit je leuk lijken, stuur dan een mail naar lottedrieman@opkikker.nl