Ambassadeursdagen 2018:

Het was weer ouderwets gezellig!

21 en 22 april was het weer zo ver: de ambassadeursdagen! Speciaal georganiseerd voor gezinnen die in het verleden een Opkikkerdag hebben gehad en hebben besloten om verbonden te blijven met Stichting Opkikker door middel van het ambassadeurschap. Dit ambassadeurschap kunnen deze kinderen geheel naar eigen wens invullen, met als doel: Stichting Opkikker helpen om lotgenoten ook een Opkikker te geven! Door middel van het ambassadeurschap geven we de kinderen trots, eigenwaarde, verantwoordelijkheid, sociaal contact en kracht. Met als uitgangspunt de transformatie van patiënt naar ambassadeur.

Dit jaar vonden deze dagen plaats in het Openlucht Museum in Arnhem, waar we ruim 1000 ambassadeursgezinnen mochten ontvangen. Het was alsof we een reis door de tijd maakten! Het museum laat namelijk het Nederland van vroeger zien. Zo kan je hier ouderwets de was doen, zie je hoe meel met een molen gemaakt wordt, rijdt er een ouderwetse tram en kan je fietsen op een fiets van vroeger – met extra groot voorwiel!

Het park was dit weekend natuurlijk wel met een Opkikker tintje overgoten: zo hadden we oude oldtimers rondrijden waar je een ritje in kon maken, kon je oud Hollandse spelletjes spelen en konden de ambassadeurs hun welverdiende Opkikker actiespelden ophalen bij het actieplein! Zulke bijzondere dagen vragen natuurlijk om een bijzondere afsluiting, en die kregen we: een spectaculaire polonaise onder begeleiding van de Gebroeders Ko!

Het is mooi om te zien hoe trots onze ambassadeurs zijn als ze hun mobieltjes inleveren, hun actiespeldje in ontvangst nemen of hun speciale Opkikkermedaille opgespeld krijgen. En wat hadden we een geluk met het weer: een strak blauwe lucht en zonneschijn! Het was weer een échte Opkikker voor de gezinnen die deze positieve energie hard nodig hebben. We kijken terug op een prachtig weekend en kijken uit naar volgend jaar!

Ook ambassadeur worden?

Stichting Opkikker telt momenteel ruim 2700 enthousiaste Opkikkerambassadeurs, die zich op een fantastische manier inzetten voor hun zieke lotgenootjes. Ze delen hun verhaal, zetten eigen acties op of zamelen mobieltjes in. De ziekte staat niet langer centraal, maar het feit dat zij Opkikkerdagen mogelijk maken voor andere gezinnen. Ambassadeur zijn maakt hen trots. Ook hun sociale contact met lotgenootjes wordt makkelijker door het ambassadeurschap.

Heb jij met jouw gezin een Opkikkerdag gehad en zouden jullie het ook leuk vinden om ambassadeur te worden van Stichting Opkikker? stuur een e-mail naar info@opkikker.nl en wij verwelkomen jullie graag!