keten van kracht

Een nieuw jasje

Is het jullie opgevallen dat ons logo en de opmaak van dit Opkikkernieuws nét iets anders zijn dan jullie van ons zijn gewend? We hebben onze huisstijl veranderd! Zodat deze weer aansluit op wie we vandaag de dag zijn.


Ook hebben we, in het kader van de nieuwe privacy wegeving, onze algemene voorwaarden onder handen genomen. Deze zijn te vinden op onze website die óók een behoorlijke make-over gehad heeft! Benieuwd? Check hem dan snel!


The Oddshop, Sogeti, Getlin Visser, Maarten Egas Repáraz, Roxanne Letterie, Wesley Verstegen en Florian Francken bedankt voor jullie steun en inspanningen!

Wat wij doen

Ziekte van een kind heeft enorm veel impact op het kind zelf, de ouders, broers en zussen en de mensen daaromheen. Die impact is groot, enorm groot en is bijna niet voor te stellen! In zo’n situatie kun je als gezin alle kracht gebruiken, kracht die er soms simpelweg niet (meer) is. Precies waar wij als Stichting Opkikker bij helpen.

Een keten van kracht

Wij helpen met man en macht, met vrijwilligers en enthousiastellingen, met donateurs en sponsors om gezinnen met een ziek kind een Opkikker te geven. Vandaag, morgen en volgend jaar. Zo bouwen we samen aan een langdurige keten. Voor zoveel mogelijk gezinnen, zonder verlies van persoonlijke aandacht. Want tegenover ieder persoon die aandacht krijgt, staat bij ons iemand die aandacht geeft.

Voor het hele gezin

Al vanaf 1995 organiseren wij Opkikkerdagen voor gezinnen met een ziek kind, waarin we door middel van heel veel activiteiten de zorgen van ieder gezinslid volledig naar de achtergrond laten verdwijnen. Deze activiteiten zijn talloos en breed. Niets is ons te gek, alles kan. We zijn trots op onze organisatiekunst, waarmee we tienduizenden gezinnen helpen en waarbij diezelfde hulp ook nog eens toegesneden is op de individuele gezinssituatie.

Transformatie

Maar de Opkikkerdag is pas het begin. Hierop volgt het ambassadeurschap met nog vele, bijzondere momenten die het hele gezin keer op keer weer van kracht zullen voorzien! Door het ambassadeurschap geven we ze trots, eigenwaarde, verantwoordelijkheid, sociaal contact en kracht. Met als uitgangspunt de transformatie van patiënt naar kind.

Wij zijn Stichting Opkikker, een oneindige keten van kracht.

Pagina 2

Hier vind je onze Opkikkertijdijn! Een terugblik op onze Opkikkerdagen van het afgelopen half jaar.

Pagina 3

Benieuwd naar de impact van onze stichting? Hier lees je het verhaal van de familie Kloosterman.

Pagina 4

Wat zijn de ervaringen van de bij ons aangesloten ziekenhuizen?En hoe kan een gezin worden aangemeld?

Pagina 5

Een kijkje achter de schermen op kantoor, in gesprek met chefkok Casper en de enige echte André Kuipers!

Pagina 6

Op zoek naar wat actie inspiratie om ons nóg meer te helpen? Ga dan gauw door naar deze pagina!

Pagina 7

Het is misschien al even geleden, maar we kijken vol plezier terug! Hier een terugblik op onze Ambassadeursdagen!

Pagina 8

Wil je meer informatie over onze stichting? Benieuwd naar ons jaarverslag? Dat is allemaal hier te vinden!

Pagina 9

Als allerlaatste hebben we natuurlijk nog iets heel speciaals! Benieuwd naar wat dat is? Klik dan snel verder.