Stichting opkikker 2018


Alle evenementen in één overzicht!

17

OPKIKKERDAGEN

2

AMBASSADEURSDAGEN

1550

OPGEKIKKERDE GEZINNEN

december

19 december
backstage culinair


Op woensdag 19 december vond er een speciale editie van ons jaarlijks terugkerende evenement Backstage plaats: Backstage Culinair. Deze avond ontvingen wij onze sponsoren om hen te bedanken voor hun fantastische inzet, met hen terug te blikken op het afgelopen jaar en samen vooruit te kijken naar onze plannen voor 2019. Dit jaar was er wel een hele speciale editie, want onze ambassadeurs Celine, Kimberley, Mees en Tijn hebben onder leiding van Chefkoks Casper en Robin een spectaculair drie-gangendiner gemaakt. Wat hebben we genoten! Bekijk de video om een indruk te krijgen van dit bijzondere diner.

14 december
Opkikkerdag


Ondanks de kou hebben we op vrijdag 14 december weer 20 gezinnen een warm hart toe kunnen dragen! De zon die doorkwam hielp ons hier gelukkig ook goed bij. Dit was de laatste Opkikkerdag van dit jaar en daarom werd Opkikker in zijn kerstoutfit gehesen en er weer een goed feestje van gemaakt.

8 december
Opkikkerdag


Op zaterdag 8 december stonden we weer klaar om 20 gezinnnen in onze Opkikkerwereld te verwelkomen. Dit keer hadden we wel erg bijzonder bezoek: de kerstman kwam langs! Speciaal voor onze gezinnen had hij een gaatje in zijn agenda gemaakt. Wat een eer! Natuurlijk was de kerstman niet de enige, ook waren er weer prinsen, prinsessen, fotografen, koks, politieagenten en brandweer mannen en vrouwen opgetrommeld om de gezinnen op te kikkeren!

november

2 november
Opkikkerdag


Op zaterdagochtend 2 november stonden we klaar langs de rode loper om 51 gezinnen te verwelkomen. Alle vrijwilligers en relaties hebben er deze dag voor gezorgd dat de gezinnen deze dag niet snel meer zullen vergeten. Helikopter vliegen, met het hele gezin een kookworkshop volgen bij een professionele chefkok, een brandje blussen met de brandweer en een ritje maken in een echte limousine. De gezinnen werden steeds weer verrast en keken hun ogen uit!

oktober

6 oktober
Opkikkerdag


Voor de derde week op rij stond er op zaterdag 6 oktober weer een Opkikkerdag op de planning. Op deze zonnige dag mochten wij 54 gezinnen verrassen. Het hele vakantiepark was weer overgenomen door Opkikker, want overal waren toffe activiteiten te doen of kwamen er bijzondere karakters langs. En als je het niet zag, dan hoorde je het wel! De ene keer hoorde je de sirenes van de Brandweer langskomen en de andere keer hoorde je een helikopter overvliegen. Zaterdag 6 oktober was het één en al leven op Center Parcs de Eemhof! Helemaal nu er dit weekend, naast de Opkikkerdag, ook nog het Geef en Neem het ervan weekend plaatsvond!

5-8 oktober
Geef en neem het ervan weekend


van 5 tot 8 oktober vond het geef en neem het ervan weekend plaats. Door het huren van een huisje en mee te doen aan activiteiten dragen de deelnemers bij aan de Opkikkerdagen. Er was voor de deelnemers een leuk programma samengesteld. Op zaterdag vond er op het park ook een Opkikkerdag plaats, die de gasten nu van dichtbij mee konden maken. Sterker nog: tijdens de Opkikkerdag konden de gasten door middel van een stempelkaart ook verschillende activiteiten bijwonen. Zo konden ze meedoen aan een voetbalclinic, brandjes blussen met de brandweer en meerijden in de limousine. Wat een feest! Ook organiseerden wij een feestavond, een bingo, een veiling. Op zondag vond de badeendjes race plaats. Dit jaar extra bijzonder: ambassadeur Raymen zwom achter de badeendjes aan en haalde hier 300 euro mee op! Bij het uitzwaaifeest op zondag werd de opbrengst bekend gemaakt. Met €44.680,- was het zeer zeker een geslaagd weekend!

september

29 september
Opkikkerdag


Zaterdag 29 september mochten we 20 gezinnen met een ziek kind verwelkomen op hun eigen Opkikkerdag. Wat er allemaal op het programma stond, was een grote verrassing voor de gezinnen. Hun gezinsvrijwilliger probeerde dit dan ook zo lang mogelijk geheim te houden en nam ze steeds mee naar de volgende activiteit. Deze Opkikkerdag was er iets heel bijzonders: de Koninklijke Saan had namelijk geregeld dat gezinnen zélf een hijskraan konden besturen. Hoe cool is dat?! De gezinnen straalden de hele dag. Wat een prachtige dag!

22 september
Opkikkerdag


De 18 gezinnen van de dag ervoor waren amper naar huis, of we stonden op zaterdagochtend 22 september alweer 51 gezinnen op te wachten langs de rode loper! Als ware helden werden de gezinnen onthaald, waarna ze allemaal hun eigen persoonlijke programma volgden. Zo werden Siem en zijn gezin op één dag brandweerlieden én piraten. Ook voor de andere gezinnen stonden leuke activiteiten op de planning. Ze zullen deze dag niet snel vergeten!

21 september
Opkikkerdag


Op vrijdag 21 september werden 18 gezinnen in de Opkikkerwereld verwelkomt. Zoals gewoonlijk hadden we alles uit de kast gehaald om deze gezinnen de dag van hun leven te geven. Talloze activiteiten stonden er op de planning. Koken met een echte Chefkok, gamen in een virtuele wereld of rijden in stoere sportauto's? Niets was te gek!

JUlI

14 juli
Opkikkerdag


Op zaterdag 14 juli kwamen 24 gezinnen naar Center Parcs de Eemhof om te genieten van hún Opkikkerdag. Een dag die hen weer kracht gaf om door te gaan. Eén van de vele activiteiten was de VR experience! Door een van de virtual reality brillen op te zetten, werden ze ineens ondergedompeld in een andere wereld. Deze lijkt zich helemaal om je heen af te spelen. Hoe bijzonder is dat! Ook hielpen gezinnen dieren in nood met de dierenambulance, vaarden met een supersnelle speedboot of liepen een dagje mee met de brandweer. Het zonnetje scheen volop, wat de dag helemaal compleet maakte! 

JUNI

19 Juni
Opkikkerdag


Dinsdag 19 juni was het alweer tijd voor een Opkikkerdag. Dit keer met maar liefst 60 gezinnen! Er waren dit keer ook gezinnen van Dream4Kids aanwezig die wel een opkikker konden gebruiken.

Naast dat gezinnen de wondere wereld van prinsen en prinsessen in konden stappen of konden ontspannen tijdens een welverdiende massage hadden we dit keer ook plek voor wat meer avontuur! Zo konden de gezinnen dit keer ook klimmen met defensie. Onze stoere gezinnen durfden flink de hoogte in te gaan! Ook konden gezinnen dit keer te water gaan. Niet met een boot, maar in een plastic bal gevuld met lucht! Dit bleek lastiger dan gedacht, want om daarin je evenwicht te houden was een hele uitdaging.

16 Juni
Opkikkerdag


Op zaterdag 16 juni stonden we klaar voor 56 gezinnen om hún Opkikkerdag tot een groot succes te maken! Gezinnen werden meegenomen in onze wereld vol belevenissen. Wat extra bijzonder was, was dat gezinnen dit keer met een echte graafmachine aan het werk konden en op zoek gingen naar echte schatten!

MEI

26 Mei
Opkikkerdag


Ook op zaterdag 26 mei vond er weer een Opkikkerdag plaats! Dit keer mochten we maar liefst 53 gezinnen ontvangen. De zon liet ons dit keer zeker niet in de steek, deze dag haalde een temperatuur van bijna 30 graden! Zowel een fotograaf als videograaf liepen deze dag rond om voor de stichting promotiemateriaal te maken, alle mooie momenten van deze dag zijn dan ook extra goed vastgelegd en te zien in deze video!

APRIL

21 en 22 April
Ambassadeursdagen


Op zaterdag 21 en zondag 22 april vonden onze Ambassadeursdagen plaats, dit jaar in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem! Hier hebben we in twee dagen zo’n 995 gezinnen mogen verwelkomen, deze gezinnen hebben in het verleden een Opkikkerdag gehad en hebben daarna besloten ons extra te steunen door midden van het Ambassadeurschap! Tussen de regulieren activiteiten van het museum door, had Opkikker nog heel wat extra activiteiten geregeld, inclusief een ritje in een oldtimer en een spetterende eindhow. Tijdens deze dag is er, naast het genieten met het eigen gezin, ook volop mogelijkheid voor lotgenoten contact. Voor onze nieuwe ambassadeurs stond er deze dagen nog een extra verrassing te wachten: Zij kregen een medaille tijdens onze exclusieve lintjesregen! Een welverdiend bedankje voor hun inzet. Bekijk de video voor een sfeerimpressie!

14 April
Opkikkerdag


Ook op zaterdag 14 april stond er weer een Opkikkerdag op de planning, dit keer met 19 gezinnen die we mochten verwelkomen. Voor ieder gezin stond weer een speciaal met zorg samengesteld en op maat gemaakt programma klaar. Zo stond de kabouter weer klaar om gezinnen een rondleiding in haar kabouterhuis te geven, waren de stoere politieagenten de boef weer eens te slim af,was het voor de brandweer weer een drukke dag met brandjes die geblust moesten worden en stonden de stoere trike bestuurders klaar om met de gezinnen een ritje te maken.

7 April
Opkikkerdag


Op zaterdag 7 april mochten we 10 gezinnen ontvangen op Center Parcs de Eemhof. Het was lekker weer en daardoor extra genieten voor de gezinnen. De reacties van de gezinnen waren weer lovend, zo reageerde een gezin met "Zo fijn om even geen zorgen te hebben". Daar doen we het natuurlijk voor!

MAART

17 Maart
Opkikkerdag


Een week later was het alweer zo ver! Op zaterdag 17 maart was er alweer een nieuwe Opkikkerdag, ditmaal met 18 gezinnen die wel een opkikker konden gebruiken. Weer waren vele blije gezichten te zien. Speciaal was dit keer dat sommige gezinnen een uitje hadden naar Aviodrome! Hier werden ze geheel in stijl naartoe gebracht en weer opgehaald. Maar ook op de Eemhof waren er talloze activiteiten. Zo werden gezinnen omgetoverd tot echte pizzabakkers en maakten samen, onder leiding van een echte chef-kok, de heerlijkste pizza's!

10 Maart
Opkikkerdag


Zaterdag 10 maart hadden we een Opkikkerdag met maar liefst 50 gezinnen. Een hele bijzondere dag, vooral voor het gezin van David. Dit gezin bestaat namelijk maar liefst uit 10 kinderen! Een uitje met iedereen is al uniek, laat staan een Opkikkerdag met iedereen! "We hadden van Stichting Opkikker te horen gekregen dat we ons 's ochtends vroeg moesten melden bij Center Parcs De Eemhof in Zeewolde. Wat er die dag allemaal op het programma stond daar hadden we geen idee van. De aankomst was sowieso al heel leuk, maar de dag zelf was echt geweldig. Wat we allemaal hebben gedaan? Dat is bijna teveel om op te noemen." Aldus de familie.

FEBRUARI

17 Februari
Opkikkerdag


Op zaterdag 17 februari vond voor 18 gezinnen hun persoonlijke Opkikkkerdag plaats. Het bijzondere aan deze dag was dat de helft van de gezinnen dit keer was aangemeld door Stichting Droomdag. Deze gezinnen hebben ook een echte verwendag verdiend, omdat één van de ouders ernstig ziek is. Deze samenwerking zal gedurende het jaar worden voortgezet. Voor de gezinnen was het een dag om van te genieten, “zulke mooie dingen gedaan, echt gaaf!” was een van de reacties die we kregen. Daar doen we het voor!

JANUARI

20 Januari
Opkikkerdag


De aftrap van onze Opkikkerdagen hadden we dit jaar op zaterdag 20 januari. Er stonden wel 15 gezinnen klaar om van ons een welverdiende opkikker te krijgen! Dit keer hadden we een extra speciale eindshow, zangeres Kristel zong namelijk verzoeknummers! Gezinnen konden ter plekke een nummer kiezen die dan voor ze werd gezongen, iets wat met veel enthousiasme werd ontvangen. We hebben een filmpje van een gezin ontvangen die de impact hiervan laat zien.