keten van kracht

Al vanaf 1995 organiseren wij Opkikkerdagen voor gezinnen met een ziek kind, waarin we door middel van heel veel activiteiten de zorgen van ieder gezinslid volledig naar de achtergrond laten verdwijnen. Deze activiteiten zijn talloos en breed. Niets is ons te gek, alles kan. We zijn trots op onze organisatiekunst, waarmee we tienduizenden gezinnen helpen en waarbij diezelfde hulp ook nog eens toegesneden is op de individuele gezinssituatie.

Maar de Opkikkerdag is pas het begin. Hierop volgt het ambassadeurschap met nog vele, bijzondere momenten die het hele gezin keer op keer weer van kracht zullen voorzien! Door het ambassadeurschap geven we ze trots, eigenwaarde, verantwoordelijkheid, sociaal contact en kracht. Met als uitgangspunt de transformatie van patiënt naar kind.

Wij zijn Stichting Opkikker, een oneindige keten van kracht.

Terugblik 2018

2018 was voor ons weer een dynamisch jaar. Een jaar waarin er veel veranderd is binnen onze organisatie, waarin onze gehele huisstijl een nieuw jasje heeft gekregen, waarin wij vele mooie evenementen hebben mogen organiseren en waarin wij prachtige samenwerkingen hebben kunnen starten. Kortom: een jaar waar we trots op mogen zijn. In dit Opkikkernieuws laten wij 2018 in een vogelvlucht zien!

ons secretariaat

Het secretariaat van Stichting Opkikker is de kern van de stichting. Op ons kantoor in Almere werken diverse medewerkers en vrijwilligers dag in dag uit aan de voorbereidingen voor onze evenementen, de boekhouding, de fondsenwerving, de naamsbekendheid van de stichting enzovoort. Nadat hier jarenlang dezelfde gezichten te zien waren, zijn er het afgelopen jaar een aantal verschuivingen geweest. Eén daarvan was het vertrek van ons plaatsvervangend directeur Marcia van Beek. Gelukkig heeft dit geen gevolgen gehad voor onze evenementen en hebben wij alle werkzaamheden goed op kunnen vangen. 2019 beginnen wij weer op volle krachten met een enthousiast team!

keten van kracht

Ja, onder de naam Stichting Opkikker organiseren wij Opkikkerdagen voor gezinnen met een ziek kind. Maar wij doen meer dan dat! Met een keten van kracht zetten wij ons keer op keer in om gezinnen met een ziek kind kracht te geven. Denk bijvoorbeeld aan het ambassadeurschap dat veel van onze kinderen trots en eigenwaarde geeft. Dit is dan ook de kern van onze nieuwe huisstijl, die wij halverwege 2018 hebben gelanceerd: Stichting Opkikker, een keten van kracht! Eén onderdeel van onze nieuwe huisstijl is ons logo, welke op het eerste gezicht hetzelfde lijkt, maar welke toch echt is veranderd: is het je bijvoorbeeld al opgevallen dat onze kikker nu twee ogen heeft?

samenwerkingen

2018 stond ook in het teken van mooie samenwerkingen. Onze directeur Ruud is met diverse stichtingen om tafel gegaan om samen te kijken naar een mogelijke samenwerking. Vol trots kunnen wij jullie mededelen dat Stichting Opkikker sinds dit jaar, naast Stichting Wens op Wielen, officieel samenwerkt met Stichting Droomdag, Stichting Dream4Kids en Stichting Artsen voor Kinderen. Dankzij deze prachtige samenwerkingen kunnen wij niet alleen van betekenis zijn voor meerdere doelgroepen, maar onze gezinnen ook nóg meer bieden.

evenementen

In 2018 is het ons gelukt om 22 mooie evenementen neer te zetten:

· 7 Opkikkerdagen voor 55 gezinnen

· 10 Opkikkerdagen van 10 tot 20 gezinnen

· 1 Individuele Opkikkerdag

· 2 Ambassadeursdagen

· 1 Backstage evenement voor onze sponsoren

· 1 Geef en Neem het ervan weekend

Little Big Speakers

2018 was het eerste jaar waarin onze Little Big Speakers hebben kunnen knallen! Onze ambassadeurs hebben allemaal een uniek verhaal. Door ziekte hebben zij op hun leeftijd al heel veel meegemaakt en kennen daardoor al veel levenswijsheid. Vijf van onze ambassadeurs (12-17 jaar) zijn opgeleid tot professioneel spreker en kunnen geboekt worden als gastspreker op bijvoorbeeld een bedrijfsevenement of seminar. In 2018 hebben deze toppers al 10 boekingen achter de rug en staan te popelen voor de volgende in 2019!